Tekne Turu Rotası Önerileri: En İyi Deneyimler İçin İpuçları

11 Haziran 2024 Salı

Ülkemizin özellikle Akdeniz ve Ege kıyıları sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın da gözde tatil mekanlarını barındırıyor. Bu tatil mekanlarının hem doğal güzellikleri, hem berrak ve masmavi suları turist çekerken; bir yandan da pek çok antik uygarlığa da ev sahipliği yaptıkları için tarihi eserleri ve kalıntıları da farklı bir tatil deneyimi sunuyor.

Otel tatili yaparak bir veya birkaç koy ve plajla sınırlı kalmak istemeyen tatilciler için ise en ideal seçenek yat tatili. Tekne turu ile bu tatil beldelerinin el değmemiş koylarını ziyaret edebilir, tarihinde yolculuğa çıkabilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için ise size birkaç rota önerimiz var.

Bodrum Tekne Turu Rota Önerileri

Bodrum, turkuaz rengi denizi, tarihi zenginlikleri ve canlı gece hayatıyla Ege'nin incisi olarak bilinir. Bu güzel şehri keşfetmek için en eşsiz yolların başında Bodrum'un sularında yapılan tekne turları geliyor. İşte size Bodrum'da tekne turu yaparken mutlaka görmemiz gereken birkaç durak:

Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum’a gitmişken Bodrum Kalesi’ni görmeden dönmeyin. Bodrum Kalesi, şehrin simgelerinden biridir ve tarihi dokusuyla büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Kale içinde bulunan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, birbirinden değerli eserlerle doludur. Antik batıklardan gelen eserlerin yanı sıra, kale içindeki sergiler tarih severleri kendine çeker.

Karaada ve Kleopatra Plajı

Bodrum’u keşfettikten sonra teknenizle Bodrum Kalesi'nin karşısında yer alan Karaada'ya doğru yol alın. Karaada'nın en ünlü noktası, Cleopatra Plajı'dır. Efsaneye göre, Mısır Kraliçesi Cleopatra'nın burada yüzdüğüne inanılır. Berrak denizi ve altın sarısı kumsalıyla Cleopatra Plajı, Bodrum'un doğal güzelliklerinden biridir.

Tuzla ve Yavansu

Kleopatra Plajı’ndan Tuzla bölgesine geçebilirsiniz. Tuzla bu bölgenin kuş cenneti olarak da bilinir. Çok sayıda farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla, unutamayacağınız bir lokasyon olacak. Tuzladan adını suyunun berraklığından alan Yavansu bölgesine geçmenizi tavsiye ederiz. Her ne kadar körfezin suyu dağlardan gelse de bu su insan tüketimine uygun kalitede değildir. Ancak bu güzel suyun tadını çıkarmayı ve ruhunuzu dinlendirmeyi unutmayın.

Kargıcık Koyu

Knidos’tan doğuya doğru giden, çam ağaçlarıyla bezenmiş dağların denizle buluştuğu masalsı bir lokasyondur Kargıcık Koyu. Uçsuz bucaksız açık denizi görebileceğiniz ve seyir halinde olan bütün tekneleri seyredebileceğiniz görsel bir şölen sunar. Hem sıcak yaz günlerinde serinleyeceğiniz tertemiz suları hem de denizin ortasında benzersiz manzaranın keyfi Kargıcık Koyu’nda sizleri bekliyor.

Eğer Bodrum’da tekne turu yapmak isterseniz görmeden geçmemeniz gereken birkaç yer daha var: renkli balıkçı teknelerinin evi Poyraz Limanı, sükunetiyle huzur veren Orak Adası, adanın yerlisi tavşanlarıyla meşhur Tavşan Adası bunlardan sadece birkaçı.

Göcek Tekne Turu Rota Önerileri

Göcek, Türkiye'nin güneybatısında, Ege Denizi'nin muhteşem kıyılarına konumlanmış bir cennettir. Bu doğal güzelliklerle dolu bölgeyi keşfetmek için en mükemmel yol, Göcek Koyları'nı keşfetmek için yapacağınız tekne turlarıdır. Görmeden geçmemeniz gereken birkaç lokasyon ise şöyle:

Bedri Rahmi Koyu

Göcek'in en ünlü koylarından biri olan Bedri Rahmi Koyu’nun asıl adı Taşyaka’dır; fakat ünlü Türk ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun adını taşır. Koyun girişinde bulunan kayalıklara ressamın yaptığı balık resmiyle tanınır. Koyun en çekici özellikleri ise sanatla harmanlanmış aurası, berrak suları ve doğal güzellikleridir. Göcek’te tekne turu yapacaksanız Bedri Rahmi Koyu’nun görmeden dönmeyin.

Göbün Koyu

Göbün Koyu, doğal bir liman olan ve muhteşem manzaralar sunan bir başka Göcek koyudur. Yemyeşil çam ağaçlarıyla çevrili olan bu koyda sakin bir atmosfer bulabilirsiniz. Teknenizi buraya demirleyip, denizin tadını çıkarabilirsiniz. Birçok yatçının kışın konaklama yeri olan Göbün Koyu, sezon dışında da pek çok ziyaretçi için özel bir yerdir.

Yassıca Adaları

Göcek Koyları'nın en güzel noktalarından biri olan Yassıca Adaları, büyüklü küçüklü birçok adadan oluşur. Adalar arasında kaybolup, şnorkelle dalış yapabilir veya kumsalda piknik yapabilirsiniz. Yassıca Adalar’ın gecesi de gündüzü de kendine özgü güzellikler sunar. Buranın sakinliği ve doğal güzellikleri sizi büyüleyecek.

Tersane Adası

Tersane Koyu Likya döneminde gemi inşaat alanıydı ve adını da buradaki tarihi tersane ve gemi yapı atölyeleri kalıntılarından alır. Günübirlik teknelerin yoğun olarak giriş yaptığı uğrak bir duraktır. Tersane Koyu eski bir Bizans Kilisesi’ni de barındırır. Koyun etrafında yürüyüş yapabilir, bu tarihi kalıntıları keşfedebilir ve harika manzaralar eşliğinde dinlenebilirsiniz.

Domuz Adası

Göcek'in sembolik adalarından biri olan Domuz Adası, ismini adanın şeklinin bir domuza benzemesinden alır. Adanın etrafında tekne turu yapabilir, sakin koylarında yüzme molası verebilir ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz. Göcek’in tüm koylarında olduğu gibi burada da sükunetin ve huzurun keyfine varabilirsiniz.

Bunların dışında birkaç özel yer daha da var görmeye değer olan: kırmızı renkli kaya oluşumlarıyla ünlü Kızıl Ada, adını antik bir hamamın kalıntılarından alan Hamam Koyu, doğal güzelliklerle Roma ve Bizans uygarlıklarının kalıntılarına ev sahipliği yapan Ağa Limanı gibi.

Fethiye Tekne Turu Rota Önerileri

Ege’nin en güzel lokasyonlarından biri de Fethiye’dir ve berrak sulardaki saklı koylarıyla tekne turu yapmak isteyenler için benzersiz bir deneyim vadeder. Uğramadan geçmek istemeyeceğiniz birkaç durak önerimiz var:

Gemiler Adası (Adalar)

Fethiye'nin en ünlü noktalarından biri olan Gemiler Adası, tarihi kalıntıları, berrak suları ve gizli koylarıyla ünlüdür. Adanın etrafında tekne turu yapabilir, antik kalıntıları keşfedebilir ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Ölüdeniz

Dünyanın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Ölüdeniz, turkuaz renkli suları ve beyaz kumlu plajıyla sizi büyüleyecek. Tekne turunuz sırasında Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını izlemek için bir mola verin ve serin sularında yüzmenin tadını çıkarın.

Kelebekler Vadisi

Efsanevi güzellikte bir doğal oluşum olan Kelebekler Vadisi, yüksek kayalıklar arasında gizlenmiş, huzurlu bir vadi. Tekne turunuz sırasında vadide yürüyüş yapabilir, doğanın tadını çıkarabilir ve muhteşem manzaraları fotoğraflayabilirsiniz.

Marmaris Tekne Turu Rota Önerileri

Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris, en güzel yönlerini onu tekne turu ile keşfetmek isteyenlere sunuyor. Turkuaz sularında hem dinlenmenin hem de ferahlamanın tadını çıkarabileceğiniz Marmaris’te sizleri bekleyen birkaç önemli lokasyon var:

Kumlubük Koyu

Marmaris'in en güzel koylarından biri olan Kumlubük Koyu, turkuaz renkli suları ve berrak plajlarıyla ünlüdür. Teknenizi buraya demirleyerek sakin sularında yüzmenin tadını çıkarabilir ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Paradise Adası

Adını cennet gibi güzelliklerinden alan Paradise Adası, muhteşem doğal manzaraları ve berrak sularıyla dikkat çeker. Tekne turunuz sırasında ada etrafında yüzme molası verin ve doğal güzelliklerin tadını çıkarın.

Amos Antik Kenti

Marmaris'in tarihine tanıklık etmek için Amos Antik Kenti'ni ziyaret edin. Burada antik kalıntıları keşfedebilir, tarihi atmosferin keyfini çıkarabilir ve muhteşem manzaralar eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Akvaryum Koyu

Marmaris'in en ünlü koylarından biri olan Akvaryum Koyu, berrak suları ve renkli denizaltı yaşamıyla ünlüdür. Tekne turunuz sırasında bu doğal akvaryumu ziyaret ederek, şnorkelle dalış yapabilir ve renkli balıkları keşfedebilirsiniz.

Ülkemizin dünyada eşi benzeri olmayan doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetmenin en güzel yolu tekne turu yapmaktır. Tekne kiralayarak yapacağınız bir tekne turu sayesinde hem mahremiyetin tadını çıkarabilir hem de kendi rotanızı kendiniz belirleyerek kişiselleştirilmiş bir tatil yapabilirsiniz.

Tekne turu Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Göcek gibi tatil beldelerimizi bambaşka bir gözle göreceksiniz. Tekne turu fiyatları her tatilciye uygun olacak tekne çeşitleri, zaman aralığı ve talep edilen ek hizmetlere göre değişiklik gösterecektir. Siz kendi ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi en iyi şekilde karşılayacak tekneyi ve hizmetleri seçeceğiniz charter şirketi ile ayrıntılı bir şekilde görüşerek belirlemelisiniz.

Asmira Marine her biri ayrı bir şaheser olan opera eserlerinin kadın karakterlerinden isimlerini alan genç ve güçlü filosuyla, tekne turu yapmak isteyen misafirlerine eşsiz hizmeti ile benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Her zevke ve ihtiyaca hitap eden ek hizmetleri, yiyecek-içecek paketleri ve kiralayabileceğiniz ekipmanları ile de yat tatili tecrübenizi kusursuz kılan Asmira Marine, birbirinden lüks ve konforlu tekneleriyle unutulmaz bir maceranın kapılarını açıyor. Teknelerimiz, ofislerimiz, fiyatlar ve daha fazla rota önerisi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Charter Hizmetlerimiz

Asmira Marine, ülkemizin eşsiz koylarını daha fazla kişiye tanıtarak deniz turizminin geliştirilmesi sorumluluğunun bilinciyle; müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini filosunda sahip olduğu farklı boyut ve donanımlardaki teknelerle karşılamaktadır. 

REZERVASYON